Хранителни съвети

Ползите от балансираното хранене са безспорни при всеки, независимо дали страда от някакво заболяване, иска да намали теглото си или усеща необходимост да започне по-здравословен начин на живот. Не бива да подценяваме храненето си, защото това е нещо, което всеки от нас прави на всекидневно ниво- по няколко пъти, в дългосрочен период от време. Важно е да знаем какво даваме на тялото си и как се грижим за неговото благосъстояние. 

Подходящ начин на хранене може да допринесе до това да контролираме не само телесната си маса, а и да подобрим цялостното си благосъстояние, като същевременно да има потенциала да предотврати дадени хронични заболявания. 

На базата на опита си като клиничен диетолог, Кристина Вавура разработва хранителни съвети и програми, спрямо насоките на българските, европейските, американските и австралийските насоки за хранене и начин на живот. Те са балансирани и целят най-вече да информират обществото за дадени начини да регулираме храненето си. Имайте предвид, че това не са индивидуални насоки, а са базирани на епидемиологични данни за един средностатистически мъж/жена/дете с даден вид проблем. Ако имате нужда от персонализиран съвет, може да се свържете с Кристина Вавура за консултация. 

Основавайки се на нуждите на своите пациенти, Кристина Вавура успява да разработва няколко вида хранителни съвети: